Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση-σοκ για τον Αρη Μαύρη είναι η νύχτα στο «Κ.Βικελίδης»



Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτησή του για υπαγωγή στο άρθρο 99 κι αυτομάτως περιορίζονται σημαντικά οι ελπίδες βιωσιμότητάς του
«Δε χρειάζεται πανικός», ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Ηλιάδη, όταν μαθεύτηκε ότι το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της ΠΑΕ Αρης για υπαγωγή της στις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Αλλά τα χρέη προς Δημόσιο και παίκτες αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ, επομένως απειλείται σοβαρά η βιωσιμότητα της εταιρίας, αν πάψει να προστατεύεται από την προσωρινή διαταγή μη πληρωμής. Το σκεπτικό της απόφασης περιμένουν στην ΠΑΕ ώστε να βάλουν σε εφαρμογή οι νομικοί σύμβουλοί της το εναλλακτικό σχέδιο δράσης τους. Σε αναμονή της δικής της αίτησης είναι η ΚΑΕ Αρης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αρης χρωστάει 14 εκατ. ευρώ σε 100, περίπου, ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη καταλήξει σε συμβιβασμούς, άλλοι όμως έχουν στηλώσει τα πόδια (π.χ. Παπαστεργιανός, Παπαζαχαρίας, Γκιάρο), και δε δέχονται να κάνουν οποιαδήποτε διευκόλυνση στην ΠΑΕ, διεκδικώντας ακέραιο το ποσό που τους οφείλεται, συν τους τόκους. Στο δε Δημόσιο, ο Αρης χρωστάει σχεδόν 15 εκατ. ευρώ, είχε τη σχετική υποστήριξή του στο δικαστήριο, ωστόσο αυτή δε στάθηκε ικανή να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κατά πάσα πιθανότητα, η ΠΑΕ θα καταθέσει αίτηση αναστολής της απόφασης, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο νέας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, εάν φυσικά προκύψουν συμφωνίες που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση του. Στην περίπτωση που καμία αντίδραση δε οδηγήσει σε λύση, τότε η εταιρία κινδυνεύει ακόμα και με διάλυση, γεγονός που θα οδηγήσει τον μεν Αρη στην Γ' Εθνική, τους δε πιστωτές σε απώλεια των χρημάτων που διεκδικούν.
Το βράδυ της Δευτέρας (25/11) η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε τα εξής:
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί προσωρινό ανάχωμα στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Η εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για την προάσπιση των συμφερόντων της όλα τα ένδικα μέσα ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου κρίνοντας ότι τα ουσιαστικά επιχειρήματά της, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη προσπάθεια σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δημιουργούν την ακλόνητη πεποίθηση περί τελεσίδικης ευόδωσης της προσπάθειάς μας.
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα είναι ανηφορικός, τη στιγμή που αποτελεί την πρώτη ποδοσφαιρική αθλητική ανώνυμη εταιρία που επιδιώκει την εξυγίανσή της μέσω της ικανοποίησης των απαιτήσεων των πιστωτών της και όχι μέσω άλλων διαδικασιών που δεν συνάδουν με την ιστορία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστωτών μας έχει ήδη συμβληθεί και ρυθμίσει την απαίτησή της ανεξαρτήτως από την επικύρωση της συμφωνίας από το Δικαστήριο. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις θα εξακολουθήσουν να τηρούνται στο ακέραιο, χωρίς να διακόπτεται η διαρκής προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ να συμβληθεί με το σύνολο των πιστωτών της, ώστε αφενός να ικανοποιηθεί το σύνολο αυτών μέσω συναινετικής διαδικασίας και αφετέρου να επιτευχθεί η ουσιαστική εξυγίανση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Καλούμε τον κόσμο του ΑΡΗ να μην επηρεάζεται από τις αναλήθειες που έχουν αφετηρία εκείνους που ευθύνονται σε μέγιστο βαθμό για τη δημιουργία της σημερινής κατάστασης. Είναι οι ίδιοι που από το καλοκαίρι επενδύουν στην απαξίωση της ομάδας και στη δημιουργία τεχνιτής κρίσης, προκειμένου να βρουν «κερκόπορτα» για να επανέλθουν στα κοινά.
Η εξίσωση, αποσταθεροποίηση της ομάδας +ήττες= αλλαγή διοίκησης είναι γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν και γνωρίζουμε τόσο τους εμπνευστές της όσο και τους οπαδούς της.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ανάγκη από επενδυτή και επ’ αυτού θα τοποθετηθούμε συντόμως. Όλα τα άλλα μοντέλα, τα οποία τα δημιούργησαν λαοπλάνοι παράγοντες, προκειμένου να ποδηγετήσουν του ΑΡΗ είναι θνησιγενή. Για τα ονόματα και τις διευθύνσεις λίγη υπομονή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου