Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Γέρασε ο σερ Αλεξ και δεν θυμάται καλά -Δέκα από τις αμέτρητες γκάφες στη βιογραφία του Φέργκιουσον

 Γέρασε ο σερ Αλεξ και δεν θυμάται καλά -Δέκα από τις αμέτρητες γκάφες στη βιογρα
Λογικό είναι να μην τα θυμάται καλά. Εχει ζήσει πολλά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και τα χρόνια έχουν αρχίσει να περνάνε για τον Αλεξ Φέργκιουσον. Ισως για αυτό το λόγο η αυτοβιογραφία του που εκδόθηκε πρόσφατα είναι γεμάτη γκάφες.

Ο εμβληματικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα... απομνημονεύματά του έχει μπερδέψει παίκτες, χρονιές και διοργανώσεις μεταξύ άλλων. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 45 γκάφες στο βιβλίο, με αποτέλεσμα ο εκδοτικός οίκος να απολογηθεί στους αναγνώστες.
Βέβαια, αυτό κάθε άλλο παρά έχει επηρεάσει τις πωλήσεις της αυτοβιογραφίας. Η Mirror εντόπισε δέκα από τα πιο τρανταχτά λάθη που έχει το βιβλίο.
  • Ο Φέργκιουσον λέει στο βιβλίο του ότι πούλησε τον Ολλανδό αμυντικό Γιαπ Σταμ στη Ρόμα, ενώ τον έδωσε στη Λάτσιο.
  • Σύμφωνα με το βιβλίο οι Αργεντινοί Γκαμπριέλ Χάιντσε και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν είχαν μία διαμάχη κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με την Πόρτσμουθ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες στη Γιουνάιτεντ.
  • Αναφερόμενος στο γκολ του Τζανφράνκο Τζόλα σε ένα παιχνίδι της Τσέλσι κόντρα στη Γιουνάιτεντ το 1997, ο Φέργκιουσον έχει έναν διάλογο με τον Μπράιαν Ρόμπσον στα αποδυτήρια. Μόνο που ο Ρόμπσον είχε πάει στη Μίντλεσμπρο από το 1994.
  • Ο Δανός τερματοφύλακας Πίτερ Σμάιχελ κλήθηκε να προωθηθεί στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα για το Κύπελλο με αντίπαλο τη Γουίμπλεντον. Ο Ντένις Εργουιν τότε έπρεπε να μαρκάρει τον Τζον Φασάνου, σύμφωνα με το βιβλίο, ο οποίος όμως δεν έπαιζε.
  • Φέρνοντας στη μνήμη του την ημέρα που δόθηκε το όνομά του σε κερκίδα του «Ολντ Τράφορντ», ο Φέργκιουσον λέει: «Οι παίκτες της Σάντερλαντ, Ο'Σέι, Μπράουν, Μπάρντσλεϊ και Ρίτσαρντσον, οι οποίοι προέρχονταν από τη Γιουνάιτεντ, ήταν χαρούμενοι». Ωστόσο, ο Ο'Σέι δεν ήταν στην αποστολή για τις «μαυρόγατες».
  • Ολοι γνωρίζουν ότι ο Φέργκιουσον δεν είχε καλή σχέση με τον Ρόι Κιν. Ωστόσο, πέρασαν 12 χρόνια μαζί στη Γιουνάιτεντ και όχι 11 όπως αναφέρεται στο βιβλίο.
  • Ο Ντε Χέα όντως έκανε ένα σοβαρό λάθος λόγω του οποίου ο Ντάνιελ Αγκερ σκόραρε τη σεζόν 2011-12. Μόνο που ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο και όχι για το πρωτάθλημα, όπως αναφέρει.
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο χρηματιστήριο το 1991 και όχι το 1990 όπως ισχυρίζεται ο Φέργκιουσον στο βιβλίο του.
  • Σύμφωνα με τον Φέργκιουσον, ο Γιαπ Σταμ έπαιξε με τη Μίλαν κόντρα στη Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Champions League το 2007. Ωστόσο, ο Ολλανδός είχε αγωνιστεί κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» το 2005 στη φάση των 16.
  • «Ο Εντιβν (φαν ντερ Σαρ) έπεφτε σε όλα τα πέναλτι δεξιά, εκτός από το προτελευταίο πέναλτι του Σάλομον Καλού, στο οποίο έπεσε αριστερά», αναφέρει ο Φέργκιουσον στην αυτοβιογραφία του σχετικά με τον τελικό του 2008 κόντρα στην Τσέλσι. Ωστόσο, ο Φαν ντερ Σαρ έπεσε αριστερά στις εκτελέσεις των Μπάλακ, Λάμπαρντ και Κόουλ και δεξιά σε αυτή του Καλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου