Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - ΕΠΟ εναντίον Κυβέρνησης: Καταγγελία στη FIFA για το προσχέδιο νέου νόμου

 ΕΠΟ εναντίον Κυβέρνησης: Καταγγελία στη FIFA για το προσχέδιο νέου νόμου
Η δημοσίευση του προσχεδίου του νέου αθλητικού νόμου προκάλεσε πιο άμεσα κι απ'ότι αναμενόταν, τις αντιδράσεις της ΕΠΟ αφού αν μετά τη διαβούλευση δεν αλλάξει κάτι και κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, τότε σπάει το «αυτοδιοίκητο» της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Με τον νόμο που είχε ψηφιστεί το 2006, το «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ οριζόταν πλέον ως νόμιμο και σιγά-σιγά άρχισε να αποτελεί ίσως και τη μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να αγγίξει το κέντρο αποφάσεων. Ο νέος νόμος - αν τελικά ψηφιστεί - θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στα θέματα της ΕΠΟ αλλά και σε αυτά της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας αλλά και της Ελληνικός Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και σήμερα στην FIFA καταγγέλοντας το γεγονός με στόχο την παρέμβαση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν με επιτυχία.
Ωστόσο δεν είναι μόνο το «αυτοδιοίκητο» το οποίο θίγεται. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η απόφαση να κυρρήσονται έκπτωτα όποια μέλη σωματείου ή ομοσπονδίας έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή αμετάκλητα για πλημμέλημα που τελέστηκε από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6)μηνών.
Ο νέος αθλητικός νόμος πάντως δείχνει να είναι εξαιρετικά δεμένος και το άρθρο 113 παρουσιάζεται ως κλειδί προς την ψήφισή του.«Για θέματα ανάδειξης, συγκρότησης, θητείας οργάνων διοίκησης των αθλητικών φορέων, διαιτησίας και αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο με την επιφύλαξη τυχόν ρητών αντίθετων καταστατικών διατάξεων της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας κάθε αθλήματος. Οι ρητές αντίθετες καταστατικές διατάξεις των οικείων διεθνών ομοσπονδιών, βεβαιώνονται μόνο με γνωμοδότηση του CAS» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτι που σημαίνει πως όποιος δεν θα συμφωνεί θα πρέπει να προσφεύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου