Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ενδιαφέρουσα πρόταση για τη σωτηρία του ερασιτεχνικού αθλητισμού παρουσίασε στη Βέροια ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη σωτηρία του ερασιτεχνικού αθλητισμού παρουσίασε στη Βέροια ο ΣΥΡΙΖΑ
Την αθλητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του σχολικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού κατάθεσαν το βράδυ της Δευτέρας στο Αιγές Μέλαθρον οι κ.κ. Συναδινός, Δρίβας και Πανταζίδης, στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση του αθλητικού τμήματος του κόμματος στην Ημαθία.
Εκπρόσωποι 30 συλλόγων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι ομιλητές έδειχναν να γνωρίζουν την κατάσταση συνολικά στον αθλητισμό, από τα μεγάλα ζητήματα μέχρι και τις μικρές λεπτομέρειες.
Αμφιτρύωνες της ημερίδας ήταν ο υπεύθυνος αθλητισμού της νομαρχιακής Ημαθίας Γρηγόρης Γεωργιάδης και το μέλος Θόδωρος Γκατζίδης, που καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους τονίζοντας ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει τις προτάσεις και της ιδέες του για την υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και να ακούσει προβλήματα και προτάσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων
Ενδιαφέρον είχε η πρόταση των ομιλητών για εξασφάλιση χρημάτων από μικρό ποσοστό (4-5%) στις μεταγραφές των επαγγελματικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ), ως υποχρέωσή τους για τη χρησιμοποίηση αθλητικών υποδομών και ερασιτεχνών αθλητών, για την εξασφάλιση ικανών πόρων για όλες τις ομοσπονδίες ώστε να επιστραφεί το καθεστώς των επιδοτήσεων των σωματείων που κόπηκε τα τελευταία χρόνια. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη αξιοποίησης των υπαρχουσών υποδομών, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε από την Κυριακή στην Ημαθία, όπου παρακολούθησε δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων β΄ τοπικού. Τη Δευτέρα το πρωί έγινε συνάντηση με τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και συνεργάτες του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Τεληγιαννίδης και Χειμώνας, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αγγελίνας, Αθανασόπουλος, Μπέκης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου