Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ολυμπιακού η Σχολή της Βέροιας

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ολυμπιακού η Σχολή της Βέροιας

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο σεμινάριο δικτύου σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.
Εκπρόσωποι από όλες τις σχολές ποδοσφαίρου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλά θέματα του σεμιναρίου από προπονητικό ετήσιο προγραμματισμό έως και διατροφικά προγράμματα αθλητών.
Την Σχολή Ολυμπιακός Βέροιας-Νηρέας εκπροσώπησε ο Διευθυντής του τεχνικού επιτελείου Νίκος Γκόγκος ο οποίος επέστρεψε τη Βέροια με εξαιρετικές εμπειρίες και πολύ περισσότερο γνώσεις.
Στο σεμινάριο πολλοί επιστήμονες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση των σχολών ποδοσφαίρου. Μαζί με τους προπονητές ήταν η παλιά και η νεότερη ιστορία του Ολυμπιακού (Μίχος, Κελεσίδης, Νικοπολίδης, Γλύκος, Γεωργάτος, Αμανατίδης).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του ετήσιου προπονητικού προγραμματισμού, ένα εργαλείο απαραίτητο για κάθε προπονητή. Συγκεκριμένα είναι ο προγραμματισμός για κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα για ολόκληρο έτος και το σημαντικότερο είναι ότι όλες οι σχολές την ίδια χρονική περίοδο στην ίδια ηλικία προπονούνται πάνω στο ίδιο αντικείμενο. Όλη αυτή η εργασία δόθηκε σε στικάκι σε κάθε σχολή όπως και όλα τα πρακτικά του σεμιναρίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ΜΟΝΟ μέσα από τις σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού θα προωθούνται ταλέντα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ακόμα έγινε γνωριμία μεταξύ των σχολών, ανταλλαγή απόψεων, παρουσίαση προπονητικών μονάδων από παλιούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Πάντος, Μαυρογενίδης, Στρακόσια) και το σεμινάριο έκλεισε με τον απολογισμό της ακαδημίας από τον διευθυντή της και οργανωτή του σεμιναρίου Νάνο Βασίλειο με την υπόσχεση να επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου