Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Μικτές ΕΠΣ Ημαθίας: Νίκη για τους Νέους, ισοπαλία για τους Παίδες

Μικτές ΕΠΣ Ημαθίας: Νίκη για τους Νέους, ισοπαλία για τους Παίδες

Μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ Ημαθίας απέναντι στις ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων.
Η ομάδα των Νέων κατάφερε να κάνει το 2χ2 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών ομάδων, κερδίζοντας καθαρά την πολύ καλή ομάδα της Καστοριάς με 3-1 και βλέπει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού για μια ακόμη φορά οι νεαροί παίκτες της Ημαθίας έδειξαν πολύ θετικά στοιχεία. Η ομάδα παρουσιάστηκε με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι και όταν ακόμη δέχθηκε την ισοφάριση, ο προπονητής των γηπεδούχων Λυμούσης, βρήκε τον τρόπο με εσωτερικές αλλαγές να δώσει περισσότερη φρεσκάδα στο επιθετικό κομμάτι και το τελικό 3-1 να είναι το επισφράγισμα της προσπάθειας των νεαρών.
 Αντίθετα οι «μικροί» των Παίδων της Ημαθίας δεν κατάφεραν να κερδίσουν μέσα στη έδρα τους, παρότι νωρίς προηγήθηκαν στο σκορ, αφού μέσα σε δυο λεπτά βρέθηκαν από λάθη των αμυντικών παικτών, με την πλάτη στον τοίχο και το μόνο που κατάφεραν ήταν το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης με πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-2 αφήνει με παράπονα για διαφορετικούς λόγους  τους προπονητές και των δυο ομάδων.

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ
Δεν μπόρεσαν οι παίκτες των οι Παίδων  της Ημαθίας να εκμεταλλευτούν το γρήγορο γκολ που πέτυχε στο 7’ λεπτό ο Κωστογλίδης μετά από ωραία προσπάθεια του Τρούπκου και σε διάστημα δυο λεπτών βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο να κυνηγάνε το σκορ, αφού μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει αξιόλογη φάση.  Στο 17΄ λεπτό ο Βαενάς έκλεψε την μπάλα από τον τελευταίο αμυντικό και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Παπαθανασίου σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου με μια όμορφη «λόμπα» κρέμασε τον Ταχτατζή που ήταν εκτός θέσης και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 1-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με όσα ψυχικά αποθέματα είχαν, να γυρίσουν το ματς, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης με  πέναλτι του Μανωλόπουλου, που αμφισβητήθηκε έντονα από τον πάγκο της Καστοριάς.
Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παυλίδης με βοηθούς τους κκ Μαρόπουλο-Νατσιούρα (Ημαθίας).
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Ταχτατζής, Χρυσόπουλος (71΄ λτ Θεοδώρου), Κατσκαβέλης, Κούκλας, Κουκουτσίδης, Τσιανόπουλος, Τρούπκος, Γιοβανόπουλος (62΄Κουκουλιάντας), Μανωλόπουλος, Λίπε, Κωστογλίδης (53΄Πρωτογέρης).
ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Μπαχαδέρογλου Δ.) Πανταζής, Γρηγοριάδης, Κρανιάς, Τσακλίδης, Νικολάου, Σαββόπουλος, Καραγιαννίδης (51΄Ευαγγέλου), Τσίκος, Εστιάδης (71΄Μπίσιος), Παπαθανασίου, Βαενάς (61΄Τσιόπρας).

ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών ομάδων έκαναν οι ΝΕΟΙ της Ημαθίας, κερδίζοντας καθαρά την αντίστοιχη ομάδα  της Καστοριάς με σκορ 3-1. Μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους και ειδικούς  του ποδοσφαίρου (manager, προπονητές κλπ), οι νεαροί παίκτες της Ημαθίας για άλλη μια φορά έδειξαν με την χθεσινή τους απόδοση ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλό τους. Από την αρχή του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να βάλουν τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Αφού χάθηκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες στο πρώτο 18λεπτο από τους επιθετικούς της Ημαθίας, ήρθε το 19΄ λεπτό της συνάντησης και καλοχτυπημένο κόρνερ του Ιωάννου, πιο ψηλά από όλους «απογειώθηκε» ο Μελιόπουλος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση συμπαικτών και φιλάθλων. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι παίκτες της Ημαθίας για το επόμενο διάστημα του αγώνα, για να έρθει όμως αναπάντεχα το 35΄ λεπτό, όταν σε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, κακή εκτίμηση της φάσης από τους αμυντικούς και από κοντά αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Τσιμόπουλο, ο φορ της Καστοριάς Παπουτσίδης ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 παγώνοντας προς στιγμή το γήπεδο. Στην ανάπαυλα του παιχνιδιού φάνηκε καθαρά η κατάλληλη διαχείριση του αγώνα από τον προπονητή των γηπεδούχων, που έδωσε το έναυσμα για μεγάλη νίκη. Και αφού μέχρι το 65΄ λεπτό δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί να βρουν δίχτυα, μια έξυπνη εσωτερική κίνηση από την πλευρά του, έδωσε μεγαλύτερη επιθετική πνοή στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να επιβραβευτεί η προσπάθεια των παικτών, με ένα προσωπικό γκολ του Τριανταφυλλόπουλου που «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και με άψογο πλασέ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1 και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του και του προπονητή.  Τέλος στο 88’ επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι συγκινητικές προσπάθειες των παικτών της Ημαθίας  με το γκολ που πέτυχε και πάλι ο Μελιόπουλος από κοντά γράφοντας το τελικό 3-1.
Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος με βοηθούς τους κκ Παυλίδη-Νατσιούρα (Ημαθίας).
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Τσιμόπουλος, Παντέλογλου (81’ Δίντσης), Τσιότρας, Χαραλαμπίδης, Μελιόπουλος, Πέϊος, Ντουμάνης, Μπεκιαρίδης (76’ Σοφιανίδης), Χαρίσης (70’ Λύτης), Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος.

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Μπαχαδέρογλου Δ.) Γκόσιος (55’ λτ Πετσώνης), Ζήσης, Χριστόπουλος, Σαββόπουλος, Γκόνος (52’ Κυριακίδης), Πατσίκας, Μήλιος (70’ λτ Μιχαηλίδης), Ευαγγέλου, Παπουτσίδης, Μητρούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου