Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014



Συνέντευξη Τύπου Εθνική Ελλάδας
Ρανιέρι: Θα παλέψουμε για τη νίκη
Μπορεί η Ρουμανία να είναι πιο έτοιμη ομάδα, όμως ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής δήλωσε πως η Ελλαδα θα τα δώσει όλα
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/9) ο προπονητής της Εθνικής, Ρανιέρι, τόνισε πως μπορεί η Ρουμανία να έχει υπέρ της όλα τα δεδομένα, όμως η Ελλάδα θα παλέψει για την νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής (7/9).


Για το παιχνίδι της Κυριακής (7/9) απέναντι στην Ρουμανία, μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κλαούντιο Ρανιέρι, αναφέροντας πως το έργο της Ελλαδας θα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα γίνουν αλλαγές στην Εθνική, αφού το έργο των Σάντος και Ρεχάγκελ θεωρήθηκε απόλυτα επιτυχημένο.

Ερωτηθείς για το όμιλο και την απουσιά του Μούτου, είπε:
«Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και πρέπει να τις σεβαστούμε όλες. Πιστεύω πως η Ρουμανία μετά την ήττα, θέλει να εκδικηθεί. Ξέρω πως έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές και είναι σε καλή κατάσταση.

όσο για τον Μούτου είναι σαν γιος μου. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής. Οι Μαρικά και Στάνκου όμως, είναι αρκετά καλοί παίκτες».

Για το ποιος είνα ο καλύτερός παίκτης της Ρουμανίας:
«Είναι μία καλή ομάδα. Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν θα έλεγα κάποιον συγκεκριμένα. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο καλύτερος. Ήμουν τυχερός που προπόνησα τους Μούτου και Κίβου και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Για τη νέα εμπειρία του:
«Είμαι χαρούμενος που προσπαθώ να είμαι σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν μπορώ να προπονώ κάθε ημέρα τους παίκτες. Είναι σημαντικό. Έχω καλή αίσθηση για όλα όσα θα έρθουν».

Αν υπήρχε χρόνος για τη σωστή προετοιμασία και αν αλλάξει το στυλ της Ελλάδας:
«Νομίζω πως θέλετε να ξέρετε πολλά. Περιμέντε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να αλλάξω πολλά σε τέσσερις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να αλλάξω κάτι, αλλά να κρατήσω την ίδια νοοτροπία. Θέλει χρόνο για να αλλάξουμε κάτι. Οι Ρεχάγκελ και Σάντος έκαναν σπουδαία δουλεια».

Για την απουσία του κόσμου:
«Σίγουρα είναι άσχημο. Για τους παίκτες είναι άσχημο. Είναι μία πολύ άσχημη κατάσταση. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Είναι κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί μας, είναι εξαιρετικοί και μας σπρώχνουν προς τη νίκη. Θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παλέψουμε». ​

Για τη σημαντικότητα του αγώνα:
«Πιστεύω δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Η Ρουμανία ειναι πιο έτοιμη ομάδα. Παίζουμε χωρίς οπαδούς και πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο δύσκολο».

Για το πως αισθάνεται:
«Πιστεύω πως είναι κάτι καινούριο και το ήθελα πολύ .Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί βρήκα μία εξαιρετική ομάδα που είναι έτοιμη να κάνει θυσίες και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να τα αξιολογήσω όλα. Και τα θετικά και τα αρνητικά που αναφέρθηκα. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει τους παίκτες σε αντίθεση με εμένα. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουν το 120% για να αποδώσουν στο γήπεδο».

​Τι περιμένει και τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο, πέρα από το αποτέλεσμα:
«Θα ήμουν χαρούμενος με τη νίκη. Πέρα από αυτό θέλω να δω μία ομάδα που να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουμε δώσει κατά την προπόνηση».

Για το χαρακτηριστικό του Έλληνα ποδοσφαιριστή με μία λέξη:
«Εδώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τους παίκτες μου. Θέλουμε καλή φυσική κατάσταση και να είναι ανθεκτική στην κούραση. Να έχει όρεξη για δουλειά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ήθελα».

Για το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι:
«Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή. Δεν μπορείς να φέρει την επανάσταση σε λίγες ημέρες. Δεν θα ήταν έξυπνο αυτό. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όπου θα αλλάξουμε λίγα πράγματα».

Για το αν η Ελλάδα είναι αουτσάιντερ:
«Όπως είπα δεν μπορούμε να αλλάξουε πολλά. Λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες και ο αντίπαλος θα βρει μία νέα ομάδα. Ως εκεί όμως. Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε τη θέληση για να κάνουμε μία θετική εμφάνιση».

Για Μήτρογλου και Σαμαρά:
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έμπειροι και θέλω να τους έχω. Έχω χάσει ήδη τρεις και δεν μπορώ να χάσω και άλλους. Θα κάνω τις επιλογές μου σήμερα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα απο όλα τη φυσική κατάσταση. Ύστερα ποια βοήθεια μπορούν να δώσουν. Ειναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό και προσπαθώ να τη βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ».

Τι θα πει στην ομάδα πριν μπει στο γήπεδο:
«Είναι πολεμιστές οι παίκτες που έχουν μεγάλη θέληση και αυτό είναι όμορφο και σημαντικό. Αποτελούν την εικόνα του Έλληνα. Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι σημαντικό».

Για αν ανακοινώνει ενδεκάδα πριν από τον αγώνα ή το μαθαίνουν πρώτα οι παίκτες:
«Ως αστείο ειπα πως θα παίξουν όποιοι προλάβουν να μπουν στα αποδυτήρα πρώτοι. Δεν θα πω κάτι παραπάνω όμως. Έχει ήδη πλεονέκτημα η Ρουμανία. Ας μην της δώσουμε και άλλο».

Για το αν προσπαθήσει για το μηδέν στην άμυνα:
«Αυτή είναι μία καλή φιλοσοφία. Κυριαρχεί διεθνώς. Μέχρι να γνωρίσω καλά την ομάδα, θα προσέξω να μη χάσουμε. Έχω μία περισσότερο επιθετική νοοτροπία. Καλό είναι το μηδέν στην άμυνα, αλλά θα θέλω και το γκολ. Ως προπονητής μου αρέσει να νικάω. Όχι η ισοπαλία. Αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταλάβω πως δεν μπορώ να κερδίσω θα προσέξω να μη χάσω."

Για το ότι δεν υπάρχει μεταφραστής στις προπονήσεις:
«Σε αυτή τη συνέντευξη ακούσατε κάτι από εμένα ή από τον μεταφραστή; Οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά, και αρκετοί ιταλικά και εγώ μαθαίνω ελληνικά. Ήδη ξέρω κάποιες λέξεις. Παίξε γρήγορα. Κάντε 1-2... Τα ξέρω».


Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησαν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Ορέστης Καρνέζης.

Παπασταθόπουλος: Πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε σίγουρα με νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν ξεκινήσουμε καλά, θα είναι και πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς.

Καρνέζης: Είναι μία καινούργια διοργάνωση. Παίζουμε εντός έδρας και χωρίς κόσμο. Από εκεί και πέρα, είναι διαφορετικό. Είναι το πρώτο ματς των προκριματικών. Είναι αρχή ακόμα, αλλά είναι σημαντικό να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να είμαστε αυτοί που πρέπει και να ξεκινήσουμε με νίκη.

Για τις διαφορές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι στα μπαράζ: 
Παπασταθόπουλος: Εμείς έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα με τον νέο τεχνικό. Έχουν φύγει μεγάλοι παίκτες που έγραψαν ιστορία. Η συνταγή παραμένει ίδια. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στη Ρουμανία.

Καρνέζης: Είναι μία καινούρια αρχή για όλους μας με νέο προπονητή. Έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας, γιατί ξεκινούν επίσημα παιχνίδια. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες και είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αυτό θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Για το αν μπορεί η Ρουμανία να περάσει:
Παπασταθόπουλος: Η Ρουμανία είναι μία καλή ομάδα, τη σεβόμαστε απόλυτα, αλλά θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα προκριθούμε εμείς

Καρνέζης: Σεβόμαστε τη Ρουμανία είναι καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να τερματίσουμε εμείς πρώτοι στον όμιλό μας.

Για τον βαθμό ετοιμότητας: 
Παπασταθόπουλος: Όταν δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια, μπορεί να είναι κάτι το αρνητικό. Το πιο αρνητικό είναι ότι δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Αυτό μπορεί να μας επηρεάσει.

Καρνέζης: Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι έτοιμη σε αυτή την περίοδο. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες όμως. Να δείξουν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Σε ένα παχνίδι με αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να μας επηρεάσουν οι συγκεκριμένες συνθήκες.

Για την ομάδα: 
Παπασταθόπουλος: Το σύνολο είναι το πιο σημαντικό. Το δείξαμε και στο Μουντιάλ όπου κάναμε πολλά και θα μπορούσαμε πολύ περισσότερα αν ήμασταν πιο τυχεροί. Το σύνολο είναι αυτό που δίνει προκρίσεις σε μία ομάδα.

Καρνέζης: Τα νικηφόρα αποτελεσματα σου δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Χωρίς να πρέπει να το ξεχάσουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο από εδώ και πέρα. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε.

Για την πρόκριση στο προηγούμενο παιχνίδι: 
Παπασταθόπουλος: Το κάθε παιχνίδι κερδίζεται μέσα στο γήπεδο, εκεί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Το παρελθόν δεν μετράει, θέλουμε το παρόν και το μέλλον για να έχουμε και άλλες επιτυχίες.

Καρνέζης: Σίγουρα οι επιτυχίες δίνουν ψυχολογία. Δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτά. Είναι σημαντικό γεγονός η πρόκριση στο Μουντιάλ. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Ήταν δύο παιχνίδια με τη Ρουμανία όπου δείξαμε την ανωτερότητά μας. Δεν στεκόμαστε εκεί. Δεν θα είναι το ίδιο και τωρα. Θα δέιξουμε περισσότερο προσοχή με οδηγο τα προηγούμενα παιχνίδια.

Για τις αλλαγές του Ρανιέρι
Παπασταθόπουλος:  Το θέμα της απουσίας του κόσμου, υπάρχει περίπτωση να μας επηρεάσει. Δεν έχουμε παίξει ξανά χωρίς κόσμο. Μακάρι να μην μας επηρεάσει. "Γνωρίζουμε όλοι τον προπονητή. Δεν χρειάζεται να πω εγώ ποιος είναι. Προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Και με τους προηγούμενους προπονητές και με αυτόν, το θέμα είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κερδίζουμε.

Καρνέζης: Στο γήπεδο θα φανεί. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να πούμε πως έχουμε σημαντικές αλλαγές. Το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη για να μπούμε καλά στη νέα αρχή της Εθνικής ομάδας. Για να κερδίσουμε και χρόνο. Αυτό θα επιδιώξουμε.

Για το θέμα της αρχηγίας: 
Παπασταθόπουλος: Ο αρχηγός είναι για να υπάρχει κάποιος που θα μιλάει. Ο κάθε παίκτης έχει δικαίωμα πει ο,τι θέλει. Στην ουσία δεν υπάρχει κανενας αρχηγός. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και να βγάζουμε μία υγεία. Όλοι έχουμε οφέλη όταν η Εθνική πάει καλά. Καραγκούνης και Κατσουράνης άφησαν μία μεγάλη παρακαταθήκη και η απουσία τους είναι μεγάλη, και σαν αρχηγοί και σαν φίλοι. Αλλά, πρέπει να κάνουμε το βήμα μπροστά τώρα

Καρνέζης: Συμφωνώ απόλυτα με τον Σωκράτη.

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ: 
Παπασταθόπουλος: Μακάρι να κερδίσουμε και να είναι μία ωραία μέρα για τον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι για το μπάσκετ και σαν  αθλητές και Έλληνες θα είμαστε μαζί τους όσο μπορούμε. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να φέρουν μεγάλη χαρά στην Ελλάδα.

Καρνέζης: Εχουν κάνει ήδη κάτι σπουδαίο. Είμαστε μαζί τους και ελπίζουμε να πάρουμε και εμείς τη νίκη για να έχουμε μεγάλη χαρά.

Για τα κρίσιμα σημεία του αγώνα με τη Ρουμανία: 
Παπασταθόπουλος: Πρέπει να έχουμε όρεξη και να δείξουμε το καλό πρόσωπο. Να μην επηρεαστούμε από την απώλεια του κόσμου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για να φτάσουμε στη νίκη.

Καρνέζης: Δημιουργεί παγίδες ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου