Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αραβες δίνουν 500 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να μετονομάσει το Μπερναμπέου σε Αμπού Ντάμπι

 Αραβες δίνουν 500 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για να μετονομάσει το Μπερναμπέου σε Αμπού Ντάμπι
Προ των πυλών μιας συμφωνίας-μαμούθ που θα δώσει και βαθιά οικονομική ανάσα βρίσκεται η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους Αραβες του Αμπού Ντάμπι για την μετονομασία του γηπέδου της.

Το θρυλικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι πολύ πιθανό σύντομα να ονομάζεται «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Αμπού Ντάμπι» ή «Αμπού Ντάμπι Μπερναμπέου» κάτι που θα αποφέρει 500 εκατ. ευρώ στα ταμεία της «βασίλισσας».
Σύμφωνα με την «Marca» η εταιρεία IPIC (International Petroleum Investment Company) που ανήκει στο 100% στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και διευθύνεται από την βασιλική οικογένεια προσφέρει έως και μισό δισ. ευρώ στη Ρεάλ για να πάρει για είκοσι χρόνια το δικαίωμα ονοματοδοσίας του ιστορικού γηπέδου.
Μάλιστα, η εφημερίδα επιμένει ότι ο πρόεδρος της ομάδας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών και δεν αποκλείεται σύντομα να κλείσει το ντηλ.
Αρχικά η εγκατάσταση θα μπορούσε να λάβει το όνομα «Σαντιάγκο Μπερναμπέου Άμπου Ντάμπι» ή «Αμπου Ντάμπι Μπερναμπέου» και ύστερα, μετά τη μετάβαση, θα αναλάμβανε ένας χορηγός για το τελικό... βάπτισμα.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του σταδίου, αν και η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να βρει εμπόδιο από τη συλλογική αγωγή η οποία κατατέθηκε από την τοπική οργάνωση «Civic Plataforma de Vecinos del Bernabeu», που αντιτίθεται στη δημιουργία νέων έργων σε μια περιοχή που η πρωτεύουσα είναι ήδη κορεσμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου