Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Βέροια - Κέρκυρα 2-1

Ντουμίτρου  Κάμπορα
Η Βέροια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε με 2-1 την Κέρκυρα και έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Τρομερό γκολ από τον Ντουμίτρου.
Τι κι αν άργησε να κάνει μεταγραφές; Τι κι αν πήρε έναν ακόμα παίκτη στις 11 Σεπτεμβρίου; Τι κι αν ο προπονητής έφτασε κοντά στην έξοδο του πριν αρχίσει το πρωτάθλημα; Η Βέροια έκανε το τρία στα τρία (η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει) και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Superleague.
Βέβαια στην "βασίλισσα" τα... χρειάστηκαν και αυτό γιατί η Κέρκυρα προηγήθηκε στο σκορ με τον Χαβίτο. Κάμπορα και Ντουμίτρου όμως είχαν άλλα σχέδια και με τα γκολ τους έφεραν την νίκη-ανατροπή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος
Βοηθοί:  Δημήτριος Τάτσης, Αθανάσιος Γιάχος
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ρ. Μπράβο (Όστοϊτς 79'), Καλί, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Βεργώνης, Βάσκες, Γεωργιάδης (Μπαργκάν 60'), Ντουμίτρου, Καλτσάς, Κάμπορα (Μπατιόν 71').
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Κανακούδης, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ (Μαρκόφσκι 62'), Καϊκούτ, Ρόχας (Ανδρεόπουλος 63'), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο, Μπόρχα (Κόντος 79').
Γκολ: Χαβίτο (σουτ 2'), Ντουμίτρου (σουτ 57') - Κάμπορα (σουτ 29')
Κάρτες: Σάντσεθ (κίτρινη 67'), Βάσκες (κίτρινη 69'), Αμαραντίδης (κίτρινη 73'), Γκόμες (κίτρινη 91')

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή της Βέροιας. Ο Καϊκούτ γύρισε στον Χαβίτο στο ύψος του πέναλτι και αυτός με το αριστερό εκτέλεσε τον Καντιμοίρη κάνοντας το 0-1.
Λίγα λεπτά αφότου ξεπέρασαν το σοκ, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο μέρος και άρχισαν δειλά-δειλά να βγαίνουν επικίνδυνα στην επίθεση.
Πολλές φάσεις δεν είχαμε, όμως όλες "μύριζαν" γκολ. Αρχικά ο Καλτσάς δοκίμασε το πόδι του, με τη μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 21ο λεπτό ο Γεωργιάδης έκανε τη σέντρα, όμως ο Βενέτης έδιωξε μπροστά από τον Κάμπορα.
Τελικά το 1-1 για την Βέροια ήρθε στο 29ο λεπτό. Ο Αμαραντίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μαραγκός δεν έδιωξε καλά και ο Κάμπορα, που δεν συγχωρεί τέτοιες στιγμές, σκόραρε από κοντά με σουτ.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με την κάθε ομάδα να έχει από μία επικίνδυνη αντεπίθεση (Χαβίτο και Καλτσάς).
Ξεκίνημα με γκολ
Η Βέροια μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος και έφτασε σχετικά νωρίς στην ανατροπή του σκορ. Ο Κάμπορα βρήκε όμορφα τον Ντουμίτρου στην περιοχή, αυτός γύρισε με... χορευτικό και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Σέκτους στο 57ο λεπτό και κάνοντας το 2-1.
Δέκα λεπτά αργότερα η "βασίλισσα" άγγιξε το 3-1 όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Μπαργκάν έγινε κάτοχος της μπάλας, όμως το σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Η Κέρκυρα προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά με σκοπό να τσιμπήσει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως οι παίκτες της Βέροιας έκλεισαν έξυπνα τους χώρους.
 

Η φάση του αγώνα

Ο Ντουμίτρου στο 82ο λεπτό αν και το σώμα του ήταν σε καλή θέση και είχε φάτσα το τέρμα δεν πλάσαρε, αλλά άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, νομίζοντας πως υπάρχει συμπαίκτης του δίπλα.

Ο διαιτητής

Κάποια μικρά λαθάκια σε φάσεις όπου ευθύνη είχαν και οι βοηθοί. Στο γκολ που ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις, υπήρξε φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ντουμίτρου πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Γενικότερα όλη η φάση του τέρματος ήταν όμορφη και δουλεμένη στην προπόνηση.

Μας άρεσε

Από τη μέση και μπροστά η Βέροια έχει παίκτες με ποιότητα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κάποιες φορές το παράκαναν με τις πάσες, όμως αν αρχίσουν και βρίσκονται μεταξύ τους θα μας χαρίσουν σπουδαίο θέαμα.

Δεν μας άρεσε

Αν εξαιρέσουμε τον Χαβίτο, κανένας άλλος παίκτης της Κέρκυρας δεν τον ακολούθησε. Πολλά λάθη ο Κανακούδης στο ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου