Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΦΗ - Βέροια 0-1

Η Βέροια πέρασε νικηφόρα από το "Γεντί Κουλέ" επικρατώντας με 1-0 του ΟΦΗ και έκανε το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή μαζί με τον Ατρόμητο η ομάδα της Ημαθίας.
Μετά το νικηφόρο εντός έδρας ντεμπούτο της στη Super League (3-2 τη Skoda Ξάνθη) η Βέροια έδειξε "ανθεκτική" και μακριά από το σπίτι της, με την "βασίλισσα του Βορρά" να παίρνει τους τρεις πόντους σε μία από τις δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος με το 1-0 επί του ΟΦΗ.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Καλτσάς στο 58' ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς πως οι φιλοξενούμενοι είχαν αφενός περισσότερες κλασικές ευκαιρίες και αφετέρου μπόρεσαν να βγάλουν εντελώς εκτός ρυθμού την ομάδα της Κρήτης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας,Δημήτριος Ζυγούρης
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Αντελέγε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής,  Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης, Πετρόπουλος (76' Μονιάκης)
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Καλί, Μπράβο (72' Αταλά), Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάθκεθ, Καλτσάς, Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν), Κάμπορα (62' Γεωργιάδης)
Γκολ:  Καλτσάς (58')
Κίτρινες κάρτες: Πετρόπουλος (11'), Μιλιάζες (77'), Αντελέγε (90+5') / Μπράβο (17'), Καταλά (90'), Βέρτζος (92')

Ανασκόπηση αγώνα

Με πολύ καλή ψυχολογία από τις νίκες τους στην πρεμιέρα ΟΦΗ και Βέροια μπήκαν με επιθετικό πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο του "Γεντί Κουλέ" και στο πρώτο 20λεπτο θα μπορούσε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες να έχει πάρει προβάδισμα στο σκορ.
Ο Βεργώνης είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς όταν το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόρια (5'), ενώ λίγα λεπτά αργότερα χάθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Στο 11ο λεπτό ο Λαμπρόπουλςο πήρε τη μπάλα μετά από λάθος του Μπράβο από τα αριστερά (ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έκανε ντεμπούτο και μάλιστα αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας) και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι από πλάγια θέση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν άμεση "απάντηση" στο 13'.
 
Ο Μεϊτέ πιέστηκε από τον Καλτσά και έχασε τη μπάλα, ο Μπεν βγήκε τετ  α τετ με τον Λορία και έκανε το πλασέ, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν.
Πέντε λεπτά αργότερα, η κακή τοποθέτηση των παικτών της Βέροιας στην άμυνα μετά από εκτέλεση φάουλ παραλίγο να τους στοιχήσει, όμως το σουτ του προωθημένου Αντελέγε έφυγε πάνω από το δοκάρι.
Μετά από το χορταστικό (από πλευράς φάσεων) πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τη Βέροια να εμφανίζεται πάντως "πιο ομάδα" στο γήπεδο και όχι μόνο να μπλοκάρει την ανάπτυξη των γηπεδούχων (πολλά λάθη) αλλά να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή ειδικά από τα άκρα.
 
Από τα άκρα δημιουργήθηκε και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου (που βρήκε τη Βέροια να έχει 3 τελικές εντός εστίας έναντι καμίας του ΟΦΗ), με τον άκρως δραστήριο Καλτσά να εξαπολύει δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Λορία.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, οι παίκτες της Βέροιας συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους παίκτες του ΟΦΗ και να βγαίνουν επικίνδυνα στην κόντρα, και κάπως έτσι δεν εξέπληξε κανέναν αυτό που έγινε στο 58'.
Μπεν και Ντουμίτρου κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, αυτή έφτασε μέσα στην περιοχή στον Καλτσά και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο μία άψογα στημένη αντεπίθεση για την ομάδα της Ημαθίας.
 
Η αντίδραση του Γκατούζο ήταν άμεση (και επιβεβλημένη) καθώς πέρασε στο ματς τους Τζορτζ και Κουτσιανικούλη, με τον πρώτο να κάνει ντεμπούτο με τους Κρητικούς και να δίνει φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.
Στο 69' είχε μάλιστα και μία εξαιρετική ατομική ενέργεια που λίγο έλειψε να καταλήξει σε γκολ, με το σουτ του από πλάγια θέση να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καντιμοίρη.
Η ευκαιρία όμως αυτή δεν μπόρεσε να "αφυπνίσει" τους πολύ υποτονικούς γηπεδούχους που συνέχισαν να επιτίθενται χωρίς καθαρό μυαλό, με τη Βέροια να φέρνει το ματς στα δικά της μέτρα και να κρατάει το υπέρ της σκορ χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί μετά το 70'.
 
Χάρη λοιπόν στο γκολ του Καλτσά η Βέροια επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην έδρα του ΟΦΗ, με το αποτέλεσμα αυτή να την φέρνει στην κορυφή μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές μαζί με τον Ατρόμητο.
Η φάση του αγώνα
Εκείνη του 58ου λεπτού καθώς όχι μόνο έκρινε τον νικητή αλλά ήταν και χάρμα ειδέσθαι. Ο Ντουμίτρου έβγαλε κάθετη πάσα στον Μπεν, εκείνος γύρισε -όπως έπρεπε- τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Καλτσάς εκτέλεσε ιδανικά.
Ο διαιτητής
Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε ο Στυλιάρας. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερα δύσκολη φάση να διαχειριστεί, ωστόσο όταν χρειάστηκε έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα και δεν άφησε να του ξεφύγει ο έλεγχος σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου