Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που μας κάνουν περήφανους εκτός συνόρων

 Αυτοί είναι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που μας κάνουν περήφανους εκτός συνόρων
Την τύχη τους εκτός συνόρων αναζητούν 56 κορυφαίοι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Τα δικά μας παιδιά, μας κάνουν περήφανους συμμετέχοντας σε 15 πρωταθλήματα, αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες του εξωτερικού.

Οι κυριότεροι λόγοι που φεύγουν «έξω» είναι τα καλύτερα συμβόλαια καθώς και η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλα πρωταθλήματα.
Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, με αφορμή την πρόσφατη μεταγραφή του Αλέξανδρου Τζόρβα στην Νορθ Ιστ Γιουνάιτεβτ την περασμένη Τετάρτη, παρουσιάζει τις διεθνείς μεταγραφές των καλύτερων Ελλήνων παικτών.
Ετσι, εκτός από τον Τζόρβα, που θα είναι ο πρώτος Ελληνας που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Ινδίας, θα έχουμε στο πρωτάθλημα του Ισραήλ τον μέσο Γιάννη Παπαδόπουλο που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπνέι Σακχίν.
Η γειτονική Ιταλία έχει 12 Ελληνες παίκτες στο Καμπιονάτο: τον Τάσο Διώνη στη Γιουβέντους, τον Γιάννη Φεφατζίδη στην Τζένοα, τους Βασίλη Τοροσίδη, Κώστα Μανωλά και Χοσέ Χολέμπα στη Ρόμα, τους Καρνέζη και Κονέ στη Ουντινέζε, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Βαγγέλη Μόρα και Παναγιώτη Ταχτσίδη στη Βερόνα, τον Μάριο Οικονόμου στη Μπολόνια και τον Βασίλη Καραγκούνη στην Ρετζίνα.
Στην Μπουντεσλίγκα παίζει ο Παπασταθόπουλος με τα χρώματα της Μπορούσια Ντάρτμουντ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για την Μπάγερν Λεβερκούζεν, ο Στέφανο Καπίνο για τη Μάιντς, ο Γιάννης Γκέλιος για τη Αουγκσμπουργκ, ο Αλέξανδρος Καρτάλης για την Γκρόιτερ Φιρτ και ο Θανάσης Ράπτης για την Κικερς Στρουτγκάρδης.
Ελληνες παίκτες έχει προσελκύσει και η Ισπανία, αφού στην Πριμέρα Ντιβισόν θα αγωνιστούν οι Βύντρα και Καράμπελας με τα χρώματα της Λεβάντε, ενώ ο Ρουγκάλας πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Η Ελλάδα κατακτά και τα τερέν της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας, με τον Σάμαρη στην Μπενφίκα και τον Πέλκα στην Ακαντέμικα λλά και τους Καραγκούνη και Ιωαννίδη στην Τσβόλε και τον Λάμπρου στη Βίλεμ.
Τις δυνάμεις τους δοκιμάζουν επίσης και σημαντικοί Ελληνες ποδοσφαιριστές σε πρωταθλήματα της Ρουμανίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Κύπρου και της Τουρκίας με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα Φάνη Γκέκα στην Τουρκική Ακχισάρ αλά και τον Φώτη Παπουλή στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου