Κυριακή 11 Μαΐου 2014

...Ναουσαίοι δρομείς τρέχουν στον Μαραθώνιο της Στοκχόλμης

Ναουσαίοι δρομείς τρέχουν στον Μαραθώνιο της Στοκχόλμης για το ΄Υφάδι΄
Το Σάββατο 31/05/2014 οι ερασιτέχνες δρομείς Δρόσος Γκαντός και Γιώργος Καισαρίδης τρέχουμε στον Διεθνή Μαραθώνιο ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ μαζί με 21.942 συμμετέχοντες δρομείς από 92 χώρες. Ο Μαραθώνιος δρόμος, 42.195 μέτρα, που ξεκίνησε
από την Αρχαία Ελλάδα και ενέπνευσε και εμπνέει για πάνω από δυόμιση χιλιάδες χρόνια γενεές και γενεές με τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές που εμπεριέχονται σ’ αυτόν, καθιερώθηκε πλέον στην εποχή μας, ως ένα μαζικό λαϊκό αγώνισμα που γίνεται σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου μια φορά το χρόνο. Συμμετέχουν ελίτ και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο, από κάθε γωνιά της γης σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή με πανανθρώπινα μηνύματα αλληλεγγύης, ειρηνικής συνύπαρξης και συμφιλίωσης των λαών, του «ευ αγωνίζεσθαι». Μηνύματα που κληροδότησε η Αρχαία Ελλάδα στην ανθρωπότητα και τα οποία είναι και σήμερα εξίσου επίκαιρα. Η συμμετοχή σε ένα Μαραθώνιο προϋποθέτει επίπονη σωματική και ψυχική προετοιμασία ιδιαίτερα για τους ερασιτέχνες δρομείς που είμαστε επιφορτισμένοι με τις καθημερινές κοινωνικές μας υποχρεώσεις, δουλειάς, οικογένειας κλπ. Χρειάζεται μακροχρόνια προσπάθεια προετοιμασίας με προγραμματισμό υπομονή και επιμονή. Μέσα από την προσπάθεια αυτή όμως μαθαίνεις να αγωνίζεσαι και σε κάθε τομέα της ζωής, γιατί τίποτα δεν κατακτάται χωρίς κόπο, σωστό προγραμματισμό, και πάνω απ’ όλα χωρίς ΣΤΟΧΟΥΣ. Συμμετέχουμε γιατί μας εμπνέουν οι αρχές και οι αξίες του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, τρέχουμε γιατί πιστεύουμε στον μαζικό αθλητισμό. Τρέχουμε γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.
ΣΚΟΠΟΣ
Στο πνεύμα των μηνυμάτων του Μαραθώνιου Δρόμου και ιδιαίτερα της αλληλεγγύης τρέχουμε στη ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ για την Πόλη μας και συγκεκριμένα για το ΥΦΑΔΙ, το δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με αναπηρία. Γιατί πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, χρώμα, σωματική και πνευματική αρτιμέλεια. Επιθυμούμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι τα παιδιά αυτά είναι παιδιά της πόλης μας με ιδιαίτερες δεξιότητες και το μόνο που θέλουν είναι αυτό που θέλει ο καθένας μας, δηλαδή να τα αποδεχτούμε και ότι είμαστε κοντά τους. Παράλληλα θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε ένα χρηματικό ποσό για να συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής τους διαβίωσης στο ΥΦΑΔΙ και να ενισχύσουμε τη δημιουργική τους προσπάθεια, ώστε να νοιώθουν χρήσιμοι και δημιουργικοί στην κοινωνία μας. 
Αριθμός λογαριασμού: 
AlphaBank: 516 00 2002 003798
IBAN: GR63 0140 5160 0200 2003 798
Στείλε και εσύ το δικό σου μήνυμα αλληλεγγύης, καταθέτοντας ένα μικρό ποσό στον παραπάνω λογαριασμό για το Υ Φ Α Δ Ι, που είναι ένας Σύλλογος χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, γιατί τα παιδιά αυτά και οι άνθρωποι που στέκονται καθημερινά αφιλοκερδώς δίπλα τους και τα στηρίζουν, έχουν αποδείξει, ότι αξίζουν την αλληλεγγύη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου