Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 
ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Η Ιμολα αποτίει φόρο τιμής στον Αϊρτον Σένα

Η στροφή όπου ο Άιρτον Σένα έχασε τη ζωή του θα γίνει τις επόμενες ημέρες σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων μνήμης για τα 20 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην πίστα της Ίμολα.

Η Ιμολα αποτίει φόρο τιμής στον Αϊρτον Σένα
Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, την 1η Μαΐου του 1994. Το ιταλικό σιρκουί θα είναι ανοιχτό για το κοινό από σήμερα μέχρι και τις 4 Μαΐου.
Η Ίμολα δεν στάθηκε μοιραία μόνο για τον Σένα, αλλά και για τον Αυστριακό Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ, που είχε την ίδια τύχη με τον Βραζιλιάνο, μία ημέρα πριν στο ίδιο ακριβώς σημείο, σαν η μοίρα να έπαιξε ένα παράξενο παιχνίδι για τους δύο οδηγούς. Και η μνήμη του Αυστριακού πιλότου θα τιμηθεί αναλόγως.
Προσωπικότητες από το παρελθόν, αλλά και το παρόν της Φόρμουλα 1 θα παρευρεθούν σε μία σειρά εκδηλώσεων και τα έσοδα από κάθε ημέρα θα διατεθούν για φιλανθρωπικές δράσεις του Ινστιτούτου «Άιρτον Σένα»
Η Ιμολα αποτίει φόρο τιμής στον Αϊρτον Σένα
Γύρω από την Ίμολα -όπου θα ανοίξουν τα pits αλλά και ο περίβολος και ο κόσμος θα μπορεί να οδηγεί ή να περπατά κυκλικά στη στροφή- θα πραγματοποιηθεί τελετή μνήμης, εκθέσεις και ομιλίες, καθώς και παρουσίαση για την ασφάλεια στη F1.
Η Ιμολα αποτίει φόρο τιμής στον Αϊρτον Σένα
Η «κληρονομιά» από το χαμό των Σένα και Ρατσενμπέργκερ ήταν ο αντίκτυπος που είχαν ως προς την ασφάλεια των οδηγών στο άθλημα. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι από τότε ο Σένα παραμένει ο τελευταίος οδηγός που χάνει τη ζωή του σε αγώνα του αθλήματος.
Ο Άιρτον Σένα έκανε το ντεμπούτο του στη F1 το 1984 με την Toleman και όταν μετακινήθηκε στη Lotus, είχε δύο τερματισμούς στην τέταρτη θέση και το 1987 στην τρίτη. Το 1988 μεταγράφηκε στη McLaren και από τότε είχε μία από τις πιο αξιοσημείωτες πορείες στην ιστορία του αθλήματος.
Στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το 1988 , το 1990 και το 1991 και έγινε ο νεότερος που είχε κατακτήσει τρια παγκόσμια πρωταθλήματα, σε ηλικία 31 ετών.
Την 1η Μαΐου 1994, στον έβδομο γύρο, στη στροφή Tamburello, ο Σένα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στον τοίχο και δύο ώρες αργότερα εξέπνευσε. Ήταν μόλις 34 ετών...
Ν.Δ. (Πηγή: Guardian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου