Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλες νίκες των Μικτών ομάδων Ημαθίας επί της Κοζάνης!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων       -Με το φτωχό 1-0 κέρδισαν οι Παίδες.
    -Με το ίδιο σκορ 2-1 του α’ γύρου, κέρδισαν οι Νέοι και είναι πρώτοι 
στην βαθμολογία
Μεγάλες νίκες  των Μικτών ομάδων Ημαθίας επί της Κοζάνης
 Σπουδαίες  από βαθμολογικής σημασίας νίκες   σημείωσαν  οι  Μικτές  ομάδες της Ημαθίας,    κερδίζοντας   τις   αντίστοιχες ομάδες  της  ΕΠΣ  Κοζάνης,   που  είναι ο βασικότερος αντίπαλος των ομάδων μας σχετικά με τις πρώτες θέσεις του ομίλου. Οι Παίδες κέρδισαν με 1-0 και δικαιούταν κάτι παραπάνω, αφού έχασαν καλές ευκαιρίες και  είναι  πίσω τρεις  βαθμούς έχοντας κάνει το ρεπό, με τον συντελεστή των τερμάτων όμως  να είναι υπέρ της Κοζάνης σε περίπτωση ισοβαθμίας.


Αντίθετα  οι  ΝΕΟΙ της ΕΠΣ Ημαθίας (που διακρίνονται στην φωτογραφία  όπως ακριβώς ξεκίνησαν τον νικηφόρο αγώνα),  κατάφεραν να κερδίσουν την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Κοζάνης,  και  αυτοί  με  την σειρά τους προς το παρόν ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, αλλά με το ρεπό της επόμενης αγωνιστικής της ΕΠΣ Κοζάνης και πιθανή νίκη της Ημαθίας στα Γρεβενά, θα είναι πρώτοι στην βαθμολογία, έχοντας καθαρή διαφορά τριών βαθμών, την οποία εάν καταφέρουν να κρατήσουν μέχρι το τέλος, θα είναι πρωταθλητές.

ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ: ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΚΟΖΑΝΗ  2-1

Ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι είδαν, οι αρκετοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ενωσιακού γηπέδου των Παλατιτσίων στη Βέροια, μεταξύ των δυο καλύτερων κατά γενική ομολογία, Μικτών ομάδων Νέων του 3ου ομίλου. Η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Ημαθίας, ύστερα από αρκετά καλή εμφάνιση, ιδίως στο δεύτερο μέρος όπου πέτυχε και το νικητήριο τέρμα και έχασε σωρεία ευκαιριών για μεγαλύτερο σκορ, ήταν αυτή που τελικά άφησε και τις καλύτερες αγωνιστικά εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας την κρισιμότητα του αγώνα, αφού ο νικητής κατά πάσα πιθανότητα θα ανακηρυχτεί και πρωταθλητής, ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά, ώστε να μη μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα μόλις στο 12΄λεπτό όμορφος συνδυασμός από δεξιά, ασίστ του Παντζαρτζίδη και ο Μυλωνάς μέσα σε αποθέωση ανοίγει το σκορ γράφοντας το 1-0.  Προσπάθησαν στη συνέχεια οι παίκτες της Κοζάνης να αντιδράσουν αφού νωρίς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και έχοντας για 20’ λεπτά την κατοχή της μπάλας, κατάφεραν στο 40΄να ισοφαρίσουν με ωραία ατομική ενέργεια του Μαντώς, ίσως του καλύτερου παίκτη του γηπέδου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα Νέων της Ημαθίας ξεκίνησε καλύτερα και μόλις πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, συνεργάστηκαν υπέροχα οι Δημούλτσης, Πέϊος και Μυλωνάς και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε, με τους φιλοξενούμενους από την μια πλευρά να προσπαθούν να ισοφαρίσουν και τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών σε οργανωμένες «κόντρα» επιθέσεις, ιδίως με τον  Μυλωνά που ήταν και ο μοιραίος παίκτης των νικητών. Το τελικό σφύριγμα του Διαιτητή της συνάντησης κ. Βρέσκα και των βοηθών Παυλίδη και Μοσχόπουλου του συνδέσμου Ημαθίας,  βρήκε τους Ημαθιώτες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επιτυχία, επί ενός εξίσου σπουδαίου αντιπάλου, της Κοζάνης, βάζοντας έτσι υποθήκη για την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, ήδη με την έναρξη του δευτέρου γύρου.  

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: (Αντ. Λυμούσης) Κωνσταντινόπουλος, Δημούλτσης, Τσιότρας, Χατζόπουλος, Νεστορόπουλος, Χρυσόπουλος, Παντζαρτζίδης (80’ Πατσιαβούρας), Τσαλακόπουλος, Μυλωνάς, Πέϊος (70’ Γκ΄λετσος), Τσουλλχάη (λτ 57’ Στυλίδης).
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: (Κωνσταντινίδης Απ.) Κωστής, Βασιλειάδης, Δουγαλής, Σωτηριάδης, Καρανίσας (84’ Αρνίδης), Μαντώς, Παπακωνσταντίνου, Ράπτης, Πιλικίδης, Πλακίδας (68’ Μαυροδήμος), Βογδόπουλος (λτ 16’ Γκόλης)

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΚΟΖΑΝΗ  1-0

Στον αγώνα που προηγήθηκε η ομάδα Παίδων της Ημαθίας κέρδισε καθαρά με 1-0, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο εάν οι επιθετικοί της ήταν λίγο πιο εύστοχοι. Τελικά μετά από ένα άσφαιρο πρώτο ημίχρονο και έχοντας καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο οι «πιτσιρικάδες» της ΕΠΣ Ημαθίας κατάφεραν στο 54΄ λεπτό να πετύχουν το μοναδικό γκολ της συνάντησης που ίσως στην συνέχεια τελικά να φανεί πολύτιμο.
 Στο λεπτό αυτό ο Μελιόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και βγαίνοντας απέναντι στον Ποτουριάδη, ανατράπηκε από τον Χαρισίου και την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος και με ψύχραιμο σουτ έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Προσπάθησαν οι «μικροί» της Κοζάνης στην συνέχεια, αλλά με έξυπνη τακτική από τον προπονητή της Ημαθίας τον Λυμούση ο οποίος τοποθέτησε στον πλάγιο χώρο τον Πάρη τον Ντουμάνη, να επιτηρεί τον πρώτο σκόρερ της Κοζάνης τον Πιτσιάβα, όπου στην κυριολεξία του πήρε ο μικρός την «ταυτότητα», οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν φάσεις.

Και οι δυο ομάδες εκατέρωθεν διαμαρτύρονται για δυο αποφάσεις του κ. Παυλίδη που πιθανώς να άλλαζαν και την εικόνα του αγώνα. Τέλος στο 78’ λίγο έλειψε η φιλοξενούμενη να ισοφαρίσει, όταν φάουλ κάτω από το κέντρο που εκτέλεσε ο Χαρισίου, στην προσπάθεια του Τσιμόπουλου να  μπλοκάρει  την  μπάλα,  αυτή  του ξέφυγε   προσωρινά  κτυπώντας  στο  οριζόντιο δοκάρι, όπου τελικά απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Έτσι το τελικό 1-0 υπέρ της Ημαθίας  βάζει  σε  περιπέτειες  τον 3ο  όμιλο,  όπου  εάν  οι  δυο ομάδες  δεν  χάσουν  βαθμό  μέχρι   το  τέλος,  κατά  πάσα πιθανότητα θα βρει την ΕΠΣ Κοζάνης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
                                               
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: (Αντ. Λυμούσης) Τσιμόπουλος, Ντουμάνης, Ιτσκάρας, Χαραλαμπίδης, Τεκερίδης, Τσέλιος, Φωτόπουλος (65’ Σοφιανίδης), Σακαλής (70’ Περπερίδης), Μελιόπουλος, Ιωάννου, Τριανταφυλλόπουλος (75’ Τρούπκος).
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: (Κωνσταντινίδης Απ.) Ποτουριάδης, Τσοπανίδης (40’ Παπαδόπουλος), Σωτηρίου, Χαρισίου, Μπάτσης (50’ Τσιάρτας), Τσαγκαλίδης, Καρακώστας, Καρασούνας (40’ Αργυρόπουλος), Καλογήρου, Γράβας, Πιτσιάβας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου