Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Η κρίση χτύπησε και το ποδόσφαιρο - Ελάχιστες οι μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου σε όλη την Ευρώπη

 Η κρίση χτύπησε και το ποδόσφαιρο - Ελάχιστες οι μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου σε όλη την Ευρώπη
Κομμένα πια τα δανεικά τραγουδούσε πριν λίγα χρόνια ο Αντώνης Ρέμος στο μεγάλο μπαμ της οικονομικής κρίσης όμως οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μόνο δανεικούς φρόντισαν να ψωνίσουν.
Εκτός φυσικά από ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Τσέλσι, η Βόλφσμπουργκ και η Μάντσεστερ Σίτι που φρόντισαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα. Φάνηκε και εντός συνόρων όπου οι μεταγραφές ήταν ελάχιστες. Κοιτώντας κάποιος όμως και το ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν θα συναντήσει μεγάλες διαφορές αφού οι σπουδαιότερες μεταγραφές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
1.Φερνάντο Τόρες
Στην Τσέλσι φρόντισαν να τον «ξεφορτωθούν» και τον έστειλαν στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» τον αγόρασαν αλλά ο Ισπανός δεν έπεισε. Τελικά η Ατλέτικο Μαδρίτης συμφώνησε με τον ιταλικό σύλλογο για δανεισμό του Φερνάντο Τόρες για τον επόμενο 1,5 χρόνο αναλαμβάνοντας απλά το συμβόλαιό του.
2.Ματία Ντέστρο
Εφυγε από τη Ρόμα για τη Μίλαν φυσικά με τη μορφή δανεισμού. Οι «ροσονέρι» έτρεξαν να καλύψουν το κενό που δημιούργησε ο τραυματισμός του Ελ Σαραουί και απέκτησαν δανεικό τον Ιταλό επιθετικό με οψιόν αγοράς στα 15 εκ. ευρώ το προσεχές καλοκαίρι.
3. Χουάν Κουαδράδο
Απασχόλησε τη μισή Ευρώπη μόλις ολοκληρώθηκε το Μουντιάλ. Τελικά έπρεπε να περιμένει μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για να αλλάξει ποδοσφαιρικό επίπεδο. Έναντι 32 εκ. ευρώ, η Τσέλσι τον έκανε δικό της δίνοντας μάλιστα στη Φιορεντίνα δανεικό και τον Σαλάχ.
4. Αντρέ Σίρλε
Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας, βασικός στην Τσέλσι όμως κάθε ποδοσφαιριστής έχει την τιμή του. Στην Βόλφσμπουργκ ρίσκαραν, πλήρωσαν περίπου 30 εκ. ευρώ και τον απέκτησαν.
5. Γουίλφριντ Μπονί
Προστέθηκε στη γραμμή κρούσης της Μάντσεστερ Σίτι έναντι 30 εκ. ευρώ. Το σκάουτινγκ της Σουόνσι τον ανακάλυψε πριν 1,5 χρόνο και ο Γουίλφριντ Μπονί πρόλαβε να εντυπωσιάσει με τους «κύκνους». Αποτέλεσε τη μοναδική μεγάλη μεταγραφή εντός Πρέμιερ Λιγκ τον Ιανουάριο.
6. Μάρτιν Έντεγκαρντ
Είναι ο πιτσιρικάς που ζει το δικό του παραμύθι στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει ενηλικιωθεί κι όμως αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής Νορβηγίας. Οι μισές ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ έταξαν τα πάντα στον πατέρα του αλλά τελικά η Ρεάλ ήταν αυτή που απέκτησε τον Μάρτιν Έντεγκαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου