Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον Κοντονή μέσα στο Μάρτιο - Τι θα περιλαμβάνει

 Νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον Κοντονή μέσα στο Μάρτιο - Τι θα περιλαμβάνει
Ο Σταύρος Κοντονής προχωράει κανονικά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο είχε υποσχεθεί μέσω των δηλώσεών του την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως είπε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, «τα μολύβια έχουν πάρει φωτιά» και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Το βασικό ζήτημα φυσικά είναι τι αλλάζει αυτό το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα επηρεάζει το αυτοδιοίκητο, όχι όμως στο βαθμό που θα προκαλέσει την αντίδραση της UEFA αλλά και της FIFA. Σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει και η συνάντηση που έχει ο Υφυπουργός την ερχόμενη Δευτέρα με τον Μισέλ Πλατινί.
Στο νέο νομοσχέδιο υπάρχει η πρόθεση να υπάρχουν βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ οι οπαδοί των οποίων προκαλούν επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες δεν θα πληρώνουν μόνο τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την αθλητική δικαιοσύνη αλλά και αυτά που θα επιβάλλει το κράτος τα οποία θα είναι «ιδιαιτέρως υψηλά».
Θα υπάρξει αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ καθώς πλέον θα ψηφίζουν τα σωματεία και όχι οι πρόεδροι των Ενώσεων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Αλλαγή θα υπάρξει και στη σύνθεση αλλά και τη λειτουργία των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Οι πειθαρχικές επιτροπές θα απαρτίζονται μόνο από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, ενώ θα προκύπτουν από κλήρωση που θα κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να τους επιλέγει η ομοσπονδία ή οι διοργανώτριες αρχές. Μάλιστα σε αυτό το θέμα ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία με την ΕΠΟ.
Σκέψη μάλιστα του Υφυπουργού είναι ένα μέρος των προστίμων να καταλήγουν στη ΓΓΑ και όχι στην ΕΠΟ, η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος των εξόδων της από αυτά. Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως «δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει, αλλά στα ζητήματα αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και θα παρέμβουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου