Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011



O Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό απόλυτα ικανοποιημένος από τα δύο παιχνίδι που έδωσε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη και πως στόχος της ομάδας του είναι να επιστρέψει εκεί, όχι για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, αλλά για το φάιναλ φορ

Το πρώτο πράγμα που είπε ο Σέβος κόουτς στον Sentra 103,3 είναι ότι η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού δε σημαίνει και πρόκριση στο φάιναλ φορ: «Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε και πέρυσι από τη Ρεάλ και η σειρά ήταν 1-1, αλλά πήγε στη Μαδρίτη, πήρε τα δύο ματς και την πρόκριση. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο και πραγματικά θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα από ότι παίξαμε στη Βαρκελώνη».
 
Σημείο – κλειδί των δύο αγώνων είναι η άμυνα όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Πέμπτης, που ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη ανατροπή.
 
Εξακολουθεί να θεωρεί φαβορί την Μπαρτσελόνα, αλλά υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει για να προχωρήσει: «Ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες και δυνατότητες. Πριν ξεκινήσει η σειρά η Μπαρτσελόνα ήταν φαβορί και παραμένει, αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί να την αντιμετωπίσει και να διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσια».
 
Για το γεγονός ότι συμπλήρωσε 700 παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού τόνισε ότι αυτό που μετράει είναι ότι αυτά έχουν συνοδευτεί και από επιτυχίες: «Τα προσωπικά ρεκόρ δεν έχουν σημασία. Αυτό που μετράει είναι η επιτυχία της ομάδας και η υπερηφάνειά μου που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι κίνητρο να βρίσκομαι 12 χρόνια στον πάγκο αυτής της ομάδας. Εισπράττω από τον κόσμο, ο κόσμος από εμένα, η ομάδα είναι πάνω από όλα και το απολαμβάνω».
 
Αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες μαζί με τον συνεργάτη του Δημήτρη Ιτούδη είχαν δει περισσότερους από 15 αγώνες της Μπαρτσελόνα, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν διάφορα σχήματα, όπως το μαν του μαν στον Ναβάρο από τον Καλάθη και παράλληλα τη ζώνη των υπόλοιπων τεσσάρων παικτών. 
 
Υπογράμμισε ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, οπότε είναι λογικό στο επόμενο ματς, της Τρίτης, να περιμένουμε να δούμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έγιναν στα δύο παιχνίδια στη Βαρκελώνη. Παράλληλα, για μία ακόμα φορά τόνισε ότι όλοι οι παίκτες του είναι χρήσιμοι, δίνοντας για παράδειγμα τον Σάτο: «Δεν περισσεύει κανείς. Απόδειξη ο Σάτο που ήταν ωσεί παρών στο πρώτο ματς, αλλά χθες επέστρεψε δριμύτερος».
 
Για όσους συγκρίνουν τη χθεσινή νίκη με το έπος της Μπολόνια είπε:«Είναι σίγουρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Σημασία βέβαια έχει η εξαργύρωσή της. Στόχος μας ήταν να ετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη, όχι για το πέμπτο ματς, αλλά για το φάιναλ φορ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου