Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΗΜΑΘΙΑ ΣΠΟΡ - Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Νάουσα 2015 - Ποδηλατική φιέστα στη ΝάουσαΒαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Νάουσα 2015 - Ποδηλατική φιέστα στη Νάουσα

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Νάουσα 2015  - Ποδηλατική φιέστα στη Νάουσα

Επίκεντρο της Ευρώπης, για το άθλημα της Ορεινής ποδηλασίας, αναμένεται να αποτελέσει η Νάουσα το Ιο πενθήμερο του Ιουλίου 2015 ενόψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος mountain bike.


Η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα διεξαχθεί στα 3-5 Πηγάδια και θα πάρουν μέρος και οι 12 βαλκανικές χώρες με περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων. Θα πρέπει να τονιστεί οτι θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες στην κατηγορία C2 προκειμένου να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση στην κατάταξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία (UCI).
Ταυτόχρονα με την διοργάνωση της Βαλκανιάδας, η ΕΠΣΜΑΘ έχει προγραμματίσει και διασυλλογικούς αγώνες master, open και μικρές κατηγορίες, στους οποίους αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες. Ακόμη η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας - Θράκης, σε συνεργασία με την ΕΟΠ και τον Δήμο Νάουσας, έχουν ετοιμάσει φεστιβάλ με παράλληλους αγώνες ποδηλασίας στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσει ο κόσμος από κοντά τα μυστικά του αθλήματος.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του διευθυντή των αγώνων Λευτέρη Ακριτίδη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “...επιδίωξη μας είναι η Νάουσα να αποτελέσει κέντρο αθλοτουρισμού της χώρας μας για μια εβδομάδα”.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ και πρώην Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κλεάνθης Μπάρκας, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου ώστε η διοργάνωση να κυλήσει επιτυχημένα ενώ και η συμμετοχή του τοπικών ξενοδόχων είναι συγκινητική και ιδιαίτερα του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρη Μάντσιου.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας στις προηγούμενους Βαλκανικούς και είπε ότι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και φέτος με ότι καλύτερο διαθέτει προκείμενου να διακριθεί, προεξεχόντων των Περικλή Ηλία, Δημήτρη Αντωνιάδη και Δανάη Στρουμπουλή.
Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος στη Βαλκανική Ποδηλατική Ένωση και ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Παναγιώτης Πριστούρης μίλησε με τα καλύτερα λογία για τον Δήμαρχο της Νάουσας ο οποίος θα προσφέρει την διαμονή και διατροφή όλων των αθλητών και αθλητριών του Βαλκανικού πρωταθλήματος ενώ θέλησε να ευχαριστήσει ακόμα την ΕΠΣΜΑΘ για την συνεργασία για την καλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης.
Οι χώρες που θα λάβουν μέρος είναι οι 11 χώρες της Βαλκανικής που έλαβαν μέρος και στις προηγούμενες διοργανώσεις ( Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία, Κύπρος, Κροατία, Μαυροβούνιο, F.Y.R.O.M., Βοσνία Ερζεγοβίνη ) ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει και το Κοσσυφοπέδιο, η συμμετοχή του οποίου έγινε δεκτή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Μπρατισλάβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου